فلفل قرمز

فلفل قرمز ادویه سرخ

فلفل قرمز یا پلپل تند میوه گیاهی از خانواده فلفل دلمه‌ای است که خود عضوی از خانواده بادنجانیان می‌باشد. منشاء فلفل قرمز قاره آمریکا میباشد و به دورانی بازمیگردد که این قاره توسط کریستف کلمب کشف شده بود و طی مبادله تجاری بین قاره‌ها، گونه های مختلفی از فلفل تند در سراسر دنیا برای استفاده خوراکی و پزشکی پرورش پیدا کرد. فلفل قرمز و فلفل هابانرو نیز از انواع این دسته فلفل هستند.

علت اصلی احساس تندی فلفل در دهان، ماده‌ای به نام کاپسیسین است که برای بدن بسیار مفید میباشد. کاپسیسین و تعدادی از ترکیبات مشابه دیگر آن توسط برخی از گیاهان از جنس کپسیکوم تولید می‌شود و باعث رانده شدن بعضی از علفخواران و جلوگیری از خورده شدن آنها می‌گردد. کاپسیسین یک نوع آلکالوئید است که در برخی از گیاهان مثل فلفل قرمز یافت می‌شود. این ماده برای پوست و موکوس محرک بوده و برای تهیه برخی از داروهای مسکن درد مورد استفاده قرار گرفته ‌است. این ماده هرگاه به مخاط دهان برخورد کند، مغز به اشتباه آن قسمت را داغ احساس می‌کند. رینیت آلرژیک در اثر واکنش‌های التهابی اعصاب مخاط بویائی ایجاد می‌گردد. براساس مطالعات و تحقیقات بسیار انجام شده فلفل قرمز بر روی اعصاب فیبرهای C بدون میلین و بعضی از فیبرهای A میلین دار مخاط بویائی اثر گذاشته و به عنوان عامل بلوک‌کننده نوروپپتیدها رفلکس اکسون را مهار کرده و اثر درمانی ویژه‌ای بر رینیت آلرژیک دارد. در برخی از مطالعات نوین ثابت شده است که پس از درمان با کاپسائیسین میزان لکوترینهای ترشحات بینی تغییری نمی‌کند.