گل بابونه

خواص دارویی گیاه گل بابونه (بخش دوم)

گل بابونه گیاهی معطر می باشد که در کنار مزارع و جاده ها به صورت خودرو می روید. این گیاه موجب سلامتی معده و تقویت مغز می شود. بابونه برای سلامت انسان بویژه برای درمان اختلال هضم غذا بسیار مفید است. بابونه برای درمان درد شکم، تورم روده و خواب آرام مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، برای ساخت چای گیاهی از آن استفاده می شود. به یک فنجان چای می توانید ۲ قاشق گل خشک شده بابوه اضافه کنید. برای غلبه بر دردهای شکم توصیه می شود که هر روز صبح قبل از صبحانه یک فنجان از چای آن را برای ۲ تا ۳ ماه بنوشید.بابونه گیاهی گلدار و جزء خانواده آفتابگردان است.

سلامت مو:                             روغن بابونه از عفونت ها پیشگیری کرده و آن ها را درمان می کند. استفاده از این گیاه دارویی برای سلامت پوست و مو مهم می باشد و آسیبی به پوست سر وارد نمی کند. از این گیاه برای درمان کنه و شپش سر استفاده می شود. روغن قوی بابونه همچنین از انتشار عفونت جلوگیری کرده و عفونت ها را درمان می کند.

درمان استرس:                        یکی از مشهورترین خواص بابونه همانند بادرنجبویه و کندر آرامبخش بودن آن می باشد. از آنجا که بابونه دارای اپیجنین یکی از ترکیباتی که دارای خواص ضد اضطراب می باشد است مصرف آن برای بیمارانی که از اختلالات اضطراب بطور کلی رنج می برند مفید می باشد. این گیاه به عنوان داروی ضد استرس شناخته شده است و به آرام شدن اعصاب و کاهش اضطراب کمک می کند. بابونه به عنوان آرامبخش عمل کرده و نگرانی و استرس را کاهش می دهد.

درمان سرماخوردگی:                سرماخوردگی یکی از بیماری های رایج بین انسان ها می باشد. سرماخوردگی یک نوع عفونت ویروسی خفیف است که قسمت بالایی دستگاه تنفس را درگیر می کند. هرچند نمی توانیم بگوییم بابونه دارویی برای سرماخوردگی می باشد اما می تواند علایم سرماخوردگی ها را کاهش دهد. مصرف بابونه مثل هلیله سیاه عفونت بخش بالایی دستگاه تنفس را درمان می کند. از آنجا که بابونه دارای ترکیبات ضد تورمی می باشد می تواند باعث کاهش علایم سرماخوردگی و در نهایت درمان آن شود.

اختلالات دستگاه گوارش:     یکی از مهمترین خواص بابونه حفظ سلامت دستگاه گوارش می باشد. بابونه همانند پونه برای اختلالات مختلف دستگاه گوارش  شامل اختلال در هضم غذا، اسپاسم یا کولیک، درد شکم، نفخ، زخم معده می باشند مورد استفاده قرار می گیرد. بابونه همچنین به دفع گاز معده، تسکین درد شکم و تسکین درد ماهیچه هایی که غذا را در روده حرکت می دهد مفید می باشد. مصرف بابونه همچنین ترشح شیره معده را افزایش می دهد.

هموروئید:                              پژوهش ها نشان داده اند که خواص بابونه برای هموروئید غیر قابل انکار است. استفاده از پماد بابونه باعث بهبود هموروئید می شود. عصاره گیاهان دارویی مثل بابونه می توانند در زمان استحمام مورد استفاده قرار گیرند. استفاده از بابونه همچنین می تواند تورم همراه با هموروئید را کاهش دهد.

داشتن خوابی آرام:                  استفاده از چای بابونه و روغن آن برای درمان اختلالاتی مثل بی خوابی عالی می باشد. از بابونه به عنوان داروی خواب آور یاد می شود. تاثیرات آرامبخش بابونه می تواند بدلیل وجود فلاونوئید و اپیجنین باشد که با گیرنده های بنزودیازپین موجود در ذهن ترکیب می شوند و خواب آرامی را به همراه می آورند. خواص بابونه که شامل ویژگی های ضد تشنج و ضد افسردگی می باشند باعث می شود بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی پس از ۹۰ دقیقه نوشیدن چای بابونه به خوابی عمیق بروند. همچنین استفاده از بخور روغن بابونه استرس را کاهش می دهد.علاوه بر خواص بابونه که در این مطلب بیان شد جالب است بدانید مصرف این گیاه برای درمان اختلالات یائسگی نیز مفید است. با توجه به خواص بابونه باید توجه کنید که همواره باید از مصرف آن همراه با داروهای ضد انعقاد، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید. از آنجا که مصرف این گیاه دارویی در دوران بارداری و شیردهی در برخی از افراد با واکنش های حساسیتی همراه می باشند باید از مصرف آن خودداری کنند. همچنین مصرف بیش از اندازه از بابونه ممکن است علایمی مثل سردرد، زخم های دهانی، ورم چشم، تهوع، استفراغ و عرق زیاد را به همراه داشته باشد.