خواص درمانی زیره
زیره دانهای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه وجود دارد. زیره سیاه به «زیره ایرانی» معروف است. دانههای زیره با چوب، کوبیده میشود. این دانه به صورت خودرو در افغانستان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، مراکش، مصر، هند، کوبا، سوریه، مکزیک و شیلی رشد میکند.
گیاه زیره شبیه بوته هویج برگهایی بطول ۲۰ تا۳۰ سانتیمتر و ارتفاع گیاه حدود ۵۰ سانتیمتر است. میوه این گیاه که به اشتباه دانه گفته میشود، به اندازه دو میلیمتر و هلالی شکل و دارای ۵ خط برجستهاست. بیشترین میزان تولید زیره در ایران، در شهر کرمان و بهترین و مرغوبترین زیره مربوط به شهرستان بافت استان کرمان میباشد که به صورت خودرو رشد میکند.
خواص درمانی زیره در طب سنتی:
-
- جویدن زیره خام از سوهاضمه جلوگیری میکند.
- از چای زیره برای درمان نفخ معده استفاده میشود.
- برای درمان سوزش سر دل، بعد از غذا دانه زیره بخورید.
- چای زیره برای درمان برونشیت، سرفه، سرماخوردگی و آسم مفید است.
- مصرف روغن زیره برای درمان دندان درد، بوی بد دهان و مشکلات لثه موثر است.
- مصرف صبحگاهی چای زیره به همراه دانههای چنار باعث درمان نفخ و کاهش وزن میشود.
مصرف زیره در مقادیر کم عوارض خاصی ندارد و میتوانید با خیال آسوده تا حداکثر هشت هفته به مقدار کم مصرف کنید.