آرد برنج

روش درست کردن آرد برنج خانگی:

روش درست کردن آرد برنج خانگی:

    • یک لیوان برنج را خوب بشویید.
    • روی آن آب بریزید در حدی که آب روی همه برنج ها را بگیرد و یک الی دو بند انگشت هم آب روی برنج بیاستد. داخل آب برنج نباید نمک اضافه کنید.
    • برنج های آب کرده را  ۵ الی ۶ ساعت یا یک شب تا صبح بگذارید تا خیس بخورند و نرم شوند.
    • وقتی ۵ الی ۶ ساعت برنج ها خیس خورند، آنها را داخل پارچه نخی پهن کنید تا حداقل ۴ الی ۵ ساعت آب آنها خارج شود خشک شوند. لازم نیست برنج ها کاملاً خشک شوند. اما هرچه رطوبت کم تری داشته باشند بهتر آسیاب می شوند و آرد بهتری بدست می آید.
    • بعد برنج ها را آسیاب کنید.
    • برنج آسیاب شده را از الک عبور دهید تا دانه هایی که هنوز خوب آسیاب نشدند از الک عبور نکنند. دانه های آرد نشده را دوباره آسیاب و الک کنید تا کاملاً به آرد تبدیل شوند.
    • آرد ها را روی یک سینی یا روزنامه پهن کنید و یک الی دو روز روی کابینت آشپزخانه قرار دهید و هر ۴ الی ۵ ساعت آنها را بهم بزنید تا رطوبت آنها کاملاً از بین برود. برای خشک کردن آرد برنج آن را جلوی نور آفتاب قرار ندهید. در سایه باید خشک شوند.
    • آرد برنج اگر رطوبت داشته باشد زود بوی ترشی می گیرد و خراب می شود. باید کاملاً خشک شود و بعد آنها را داخل یک شیشه بریزید درب آن را ببندید و تا مدت ۶ ماه می توانید در کابینت یا یخچال نگهداری کنید.

 

در مصرف آرد برنج به نکات زیر توجه کنید:

    • آرد برنج خیلی سریع رطوبت را به خود جذب می کند پس حتماً درب شیشه حاوی آرد برنج را محکم ببندید.
    • بهتر است از برنج ایرانی و معطر برای تهیه آرد برنج خانگی استفاده کنید. چون آرد برنجتون خیلی خوش عطرتر و خوشمزه تر می شود.
    • برای تهیه آرد برنج خانگی هم می توانید برنج کامل و هم برنج نیم دانه استفاده کنید. اما حتماً آن را خوب آسیاب، الک و خشک کنید تا آرد برنجتون عالی شود. البته تهیه آرد برنج از برنج نیم دانه به صرفه تر و ساده تر است.